Zo versla je die irritante steken in je zij

Zit je net lekker in je loopritme, krijg je steken in je zij. Als ik de geluiden om me heen mag geloven dan ben ik niet de enige die daar last van heeft. Uiterst irritant is het, vooral als je voor je gevoel nog (lang) niet aan je max zit. Bij mij gaan steken in mijn zij en uitgeput zijn, namelijk niet hand in hand. Het is me dan soms ook een raadsel waar die irritante krampen vandaan komen. Voor de rest van de wereld trouwens ook, want slimme koppen breken nog steeds hun hoofd over die vraag.

Goed, een verklaring is er dus nog niet, maar theorieƫn zijn er voldoende. En, tadaaa daar zijn ze weer, oefeningen zijn er ook genoeg. Je kunt die irritante steken in je zij niet helemaal voorkomen, maar je kunt wel je best doen om de kans op krampen te verkleinen. Deze oefeningen van Runnersworld helpen je daarbij. Ik ben fan, jij ook?

(bron: runnersworld)

(bron: runnersworld)

Lees ook:Zes oefeningen om blessures te voorkomen
Lees ook:Energie nodig? Drink een smoothie
Lees ook:Stel je vraag aan een topatleet
Lees ook:Marathon van Parijs: vergeet je medische verklaring niet!
Lees ook:De beste hardloopschoen van 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>