Hardlopen goed voor de nachtrust

Mensen die regelmatig bewegen, slapen lekkerder en hebben minder vaak slaapproblemen dan mensen die helemaal niet actief zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse National Sleep Foundation. Duizend volwassenen van 23 tot 60 jaar werd gevraagd hoeveel ze de afgelopen week bewogen hadden en of ze goed sliepen. Op basis van hun antwoorden werden ze ingedeeld in vier groepen: zeer actief, redelijk actief, licht actief en niet actief.

​Door hardlopen geen slaapproblemen
Van de deelnemers die bewogen, gaf 67 procent aan dat ze bijna elke nacht lekker sliepen. Bij de mensen die helemaal niet actief zijn, sliep maar 39 procent elke nacht lekker. Ze sliepen wel allemaal ongeveer even lang, gemiddeld 6 uur en 51 minuten per nacht. Zeer actieve deelnemers, die bijvoorbeeld aan hardlopen, fietsen, zwemmen of andere competitieve sporten deden, bleken de minste slaapproblemen te hebben. Ruim twee-derde van hen had in de afgelopen weken helemaal geen moeilijkheden met slapen, zoals slapeloosheid, te vroeg wakker worden of niet in slaap kunnen vallen.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Lees ook:Zo belangrijk is slapen voor atleten
Lees ook:Veertig procent Nederlanders heeft overgewicht
Lees ook:Trend: Obstacle Runs
Lees ook:Shop sportkleding met tien procent korting bij Bonprix
Lees ook:Beginnen met hardlopen, roep de hulp in van Evy!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>