Zo belangrijk is slapen voor atleten

Ik houd van slapen. Ja, echt. Niet dat ik een probleem heb met wakker zijn. Zeker niet, want ik houd ervan om overdag actief te zijn en mijn energie kwijt te kunnen. Maar als ik dan ‘s avonds mijn bed weer in mag duiken, ben ik ook een heel gelukkig mens. Helemaal na een fijne training, als je voelt dat je lichaam de rust goed kan gebruiken. Moe, maar voldaan. Uit onderzoek blijkt ook dat slaap erg belangrijk is voor sporters. Dit artikel gaat dieper in op het belang van een goede nachtrust. Of je nu een topatleet bent, of een recreatieve loper, een uitgerust lichaam (en daarmee ook een uitgeruste geest) komt je prestaties alleen maar ten goede. Sterker nog, als je een gewoonte maakt van slecht en kort slapen dan functioneer je op en duur helemaal niet meer. Goed om te weten, niet? Helemaal voor de mensen die altijd hard roepen dat slapen maar een onzinnige bezigheid is.

Lees ook:Stel je vraag aan een topatleet
Lees ook:Waarom hardlopen gezond is voor ondernemers
Lees ook:Hardlopen goed voor de nachtrust
Lees ook:Vitamine E en C kunnen prestaties duursporter belemmeren
Lees ook:Cooling down in 9 minuten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>