Watermeloen zit vol met aminozuren en vitaminen

Watermeloen mag dan wel voor 90% uit water bestaan, het zit vol met vitaminen en aminozuren. In The Journal of Agricultural Food and Chemistry werd een onderzoek geplaatst, waaruit blijkt dat watermeloen een paar grote voordelen heeft voor sporters. Een vers glaasje watermeloensap voor een pittige training, brengt je hartslag naar beneden en zorgt voor minder spierpijn the day after.

Dat komt omdat een stukje watermeloen (of een glaasje watermeloensap)  het volgende proces in je lichaam op gang brengt: het fruit is rijk aan een aminozuur genaamd ‘L- citrulline’, dat in je lijf wordt omgezet in ‘L-arginine’. Dit aminozuur brengt je bloedvaten tot rust en verbetert de bloedcirculatie.

Dan hebben we ook nog de vitaminen. Je kunt het je misschien moeilijk voorstellen, maar met een stukje watermeloen van tien ons (of 300 ML) krijg je al 1/3 van je dagelijkse hoeveelheid vitamine A en C binnen. Watermeloen is duidelijk meer dan alleen water met een smaakje.

Dus hardlopers, houd je vooral niet in en trakteer jezelf regelmatig op een stukje (of glaasje) watermeloen(sap).

(bron:blog.souplantation.com)

Lees ook:Wat je moet weten over water
Lees ook:Snacktips voor hardlopers
Lees ook:Suiker en sportdrankjes
Lees ook:Wat zijn superfoods?
Lees ook:Grappige of rare opmerkingen die tegen hardlopers worden gemaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>