Fraude tijdens Signapore-marathon

Fraude in het hardlopen. Het klinkt als een grote grap, maar het is vorig weekend nog gebeurt. De 43-jarige Singaporees Tam Chua Pah heeft tijdens de Singapore-marathon namelijk flink gesjoemeld met zijn tijd. Hij finishte in 2.46 uur, terwijl hij de eerste lokale loper was die mee liep. Daarnaast was de beste man nogal nonchalant gekleed, waardoor de organisatie argwanend werd.

Je zou misschien verwachten dat de Singaporees zich in allerlei bochten zou wringen om de organisatie te overtuigen van zijn kunnen. Maar hij gaf toe dat hij slechts 6 kilometer heeft gelopen van de 42,2 km. Tsja, zo kunnen we allemaal een marathon lopen.

Een controle wees uit dat Pah niet één keer onderweg de tijdwaarneming is gepasseerd. Zijn verklaring hiervoor? De Singaporees, van beroep banketbakker, vertelde dat hij alleen zijn t-shirt en medaille wilde veiligstellen. Daarnaast had Pah last van zijn knie, waardoor hij eerder moest stoppen. Volgens hem is er verder geen sprake van kwade opzet. Hij had er alleen even niet aan gedacht dat zijn actie nog weleens voor opschudding zou kunnen zorgen.
(bron: dehardloopkrant)

(bron:athlemanic)

 

Lees ook:61-jarige Indiase wint marathon op blote voeten
Lees ook:Flinke beveiliging tijdens New York City Marathon
Lees ook:Kleurrijk hardloopfestijn bij Colours by the Sea
Lees ook:Gratis hulp van fysiorunning bij blessureleed
Lees ook:Het leed dat blessure heet Part IV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>