Documentaire: Why We Run

In de documentaire Why we run volg je sportverslaggever Andy Richardson van Aljazeera tijdens zijn voorbereiding op de Antartic Ice Marathon. Een extreme marathon die om een extreme voorbereiding vraagt. Daarom reist Richardson de wereld over om zijn lichaam klaar te stomen voor zijn eerste (!) marathon waarvoor hij ultra fit moet zijn.

Onderweg praat de verslaggever met (professionele) marathonlopers en psychologen over de vraag: waarom is hardlopen zo populair? Richardson krijgt verrassende antwoorden die per cultuur flink verschillen. Voor de één is hardlopen een luxe, terwijl het voor de ander een noodzakelijk transportmiddel is. Als je precies wilt weten hoe dat zit, moet je de documentaire vooral zelf gaan bekijken.

Ga er in je kerstvakantie (en anders ook!) eens even goed voor zitten, want hij is zeker het bekijken waard. De kick van het hardlopen wordt mooi verwoord en waarschijnlijk kom je, net als ik, tot de conclusie dat mensen eigenlijk rare wezens zijn. Want, voor de lol grenzen opzoeken en er keihard overheen gaan dat is toch niet gezond? Maar het zit tot op zekere hoogte in onze aard en in Why we run wordt duidelijk uitgelegd waar die drang vandaan komt. De volgende keer als je halverwege een zware run dreigt af te haken, snap je waar dat stemmetje in je hoofd vandaan komt.

Hieronder kun je Why we run bekijken. Een nadeel voor degenen die geen Engels spreken, de documentaire wordt niet ondertiteld. Ik heb gezocht naar een ondertitelde versie, maar die heb ik helaas niet gevonden.

Andy Richardson in actie
(bron:360snobs)


Lees ook:Professionele marathonlopers worden steeds lichter en kleiner
Lees ook:Documentaire The price of gold laat donkere kant van topsport zien
Lees ook:Usain Bolt: The fastest man alive
Lees ook:MyRadio lanceert Running Radio
Lees ook:Race tegen de klok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>